PERUTTU: Päihteet ja pelaaminen puheeksi -koulutus Imatran, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden urheiluseurojen toimijoille

EHYT järjestää koulutuksen Imatran, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden urheiluseurojen toimijoille.

EHYT järjestää maksuttoman koulutuksen Imatran, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden urheiluseurojen toimijoille Etelä-Karjalan hyvinvointialueen järjestöavustuksen mahdollistamana. Koulutusten läpileikkaava teema on päihteiden käytön ja pelaamisen huomioiminen eri kohderyhmien kanssa toimittaessa. Koulutuksissa pohditaan työpajamaisesti myös, miten nämä asiat voidaan sovittaa omaan toimintakulttuuriin. Koulutukseen ovat tervetulleita niin ammattilaiset kuin vapaaehtoistoimijat. Koulutus järjestetään torstaina 5.10. klo 17.30-19.30 Imatralla Kulttuuritalo Virran Taiteilijalämpiössä (Virastokatu 1). Kahvitarjoilu klo 17 alkaen.

Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa päihteistä ja rahapelaamisesta sekä lisätä valmiuksia päihde- ja peliasioiden puheeksi ottamiseen urheiluseuratoiminnassa. Koulutuksessa rohkaistaan puhumaan päihde- ja peliasioista sekä annetaan tietoa paikallisista apua ja tukea tarjoavista tahoista​.

Osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja tai -osaamista.  

Teemoina mm.

  • Mitä ovat päihteet, pelaaminen ja ehkäisevä päihdetyö? ​
  • Miten päihteisiin ja pelaamiseen liittyvät teemat näyttäytyvät alueella?​
  • Miksi ja miten päihteiden käytöstä ja rahapelaamisesta kannattaa puhua?​
  • Mistä saa lisää tietoa valtakunnallisista oma-apusivustoista tai alueen palveluista?​

Koulutus sisältää alustuksen, keskustelua, yhteistä työskentelyä sekä konkreettisia työvälineitä ja toimintamalleja järjestötyöhön. 

Koulutukseen osallistuneet voivat hakea koulutuksen sähköistä Open Badge -osaamismerkkiä. Lisäksi koulutukseen osallistuneille lähetetään EHYT tukena työssä -uutiskirje.

Jos et pääse paikan päälle, voit osallistua Etelä-Karjalan urheiluseurojen yhteiseen etäkoulutukseen ke 11.10. klo 19-20 Teamsissä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset täällä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 1.10.2023 tästä linkistä Lyyti-lomakkeella.
Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisvahvistus ja osallistumislinkki sähköpostiin ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoja

Heli Vaija

Vaija Heli

Asiantuntija, Etelä-Suomi 044 510 0228
Katso henkilön esittely