Nuuskaton urheilu -toimintamalli verkkokoulutus

henkilö työskentelee kannettavalla tietokoneella

Haluatko keinoja kuinka ottaa nuuskankäyttö puheeksi nuorten kanssa? Haluatko urheiluseuraan selviä pelisääntöjä nuuskan osalta?

Nuuska ei tee urheilijalle hyvää: nuuskan aiheuttama nikotiini aiheuttaa voimakasta riippuvuutta, keholle ylimääräistä rasitusta, hidastaa lihasten hapen- ja ravinteiden saantia sekä alentaa vastustuskykyä. Silti nuuskankäytöstä puhutaan yhä aivan liian vähän – myös nuorten urheilijoiden kohdalla.

Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry ja EHYT ry yhteistyössä KesLin kanssa järjestävää maksuttoman Nuuskaton urheilu -toimintamalli verkkokoulutuksen. Toimintamalli on kehitetty Syöpäjärjestöjen, EHYT ry:n ja Suomen Olympiakomitean yhteistyönä.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat urheilu- ja liikuntaseurojen johto, ammattilaiset ja vapaaehtoiset, urheilun sidosryhmät sekä kuntien liikuntatyössä toimivat. Koulutus on tarkoitettu Keski-Suomen alueella toimiville.

Koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa ja työvälineitä seuratyöhön nuuskattoman urheiluympäristön ja nuoren urheilijan terveyden edistämiseksi. Koulutus tarjoaa tietoa urheiluseurojen roolista ehkäisevässä päihdetyössä, tietoa nuuskan käytön vaikutuksista urheilussa ja tietoa nuorten urheilijoiden nuuskan käytöstä. Koulutuksessa esitellään Nuuskaton urheilu -toimintamalli, joka sisältää pelisäännöt urheiluseuroille, puheeksioton mallin valmentajille, vinkkejä keskusteluun ja nuoren tukemiseen. Koulutuksessa luodaan pohja seuran nikotiinittomuustyöhön ja sen kehittämiseen. Koulutuksella vahvistetaan ehkäisevän työn osaamista.

Koulutus sisältää luennon, keskustelua chatin välityksellä sekä materiaalien ja työkalujen esittelyä.

Verkkokoulutuksen jälkeen urheiluseura voi päättää ottaako käyttöönsä Nuuskaton urheilu -toimintamallin, jolloin käytössä on Nuuskaton urheilu -toimintamallin materiaalit ja työkalut, jotka ovat seuralle maksuttomia.

Koulutus järjestetään 27.10.2021 klo. 18–19.30 Teams-alustalla. Osallistuminen on helppoa, voit osallistua koulutukseen tietokoneella, kännykällä, tabletilla mistä tahansa, kunhan sinulla on verkkoyhteys. Suosittelemme osallistumista tietokoneen välityksellä ja langallisen verkon kautta. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin edeltävänä päivänä. Muistathan tarkistaa myös roskapostikansion.

nuuskatonurheilu.fi

Seuratoimijat voivat ottaa toimintamallin käyttöön myös itsenäisesti hyödyntämällä sivustolta löytyviä materiaaleja.

Kiitos että välität!

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu sähköpostilla 24.10.2021 mennessä osoitteeseen elina.valkonen@kessy.fi Mainitkaa viestissä urheiluseuran nimi, paikkakunta ja omat yhteystietonne. Saatte liittymislinkin sähköpostiinne edeltävänä päivänä. Lisätietoja Elina Valkonen 050 352 9117.

Lisätietoja:

Harri Jukkala.

Jukkala Harri

Asiantuntija, Itä-Suomi 0400 274 823
Katso henkilön esittely