PERUTTU: Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutus: Nuuskaton urheilutoiminta

Kaksi ihmistä lyö ylävitosen.

- KOULUTUS ON PERUTTU - Puhutaanko seurassanne nuuskankäytöstä? Onko ollut vaikeaa löytää yhteisiä toimintatapoja ja saada seuran toimijat sitoutumaan niihin? Monessa kunnassa on jo avustusten perusteisiin kirjattu nikotiinittomuuden edistäminen, haluatteko saada etumatkaa muihin?

EHYT ry ja Pohjanmaan Syöpäyhdistys ry järjestävät maksuttoman Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen yhdessä Keski-Pohjanmaan Liikunta ry (Kepli) ja Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry (PLU) kanssa.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat urheilu- ja liikuntaseurojen johto, ammattilaiset ja vapaaehtoiset, urheilun sidosryhmät sekä kuntien liikuntatyössä toimivat. Koulutus on tarkoitettu Keski-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella toimiville.

Koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa ja työvälineitä seuratyöhön nuuskattoman urheiluympäristön ja nuoren urheilijan terveyden edistämiseksi. Koulutus tarjoaa tietoa urheiluseurojen roolista ehkäisevässä päihdetyössä, tietoa nuuskan käytön vaikutuksista urheilussa ja tietoa nuorten urheilijoiden nuuskan käytöstä. Koulutuksessa esitellään Nuuskaton urheilu-toimintamalli, joka sisältää pelisäännöt urheiluseuroille, puheeksioton mallin valmentajille, vinkkejä keskusteluun ja nuoren tukemiseen. Koulutuksessa luodaan pohja seuran nikotiinittomuustyöhön ja sen kehittämiseen. Koulutuksella vahvistetaan ehkäisevän työn osaamista.

Koulutus sisältää luentoja, keskustelua chatin välityksellä sekä materiaalien ja työkalujen esittelyä.

Koulutusympäristö

Keskiviikkona 24.8.2022 klo 18-19.30 Teams-alustalla.

HUOM. Koulutus on peruttu.

Osallistuminen

Osallistuminen on helppoa, voit osallistua koulutukseen tietokoneella, kännykällä tai tablet-laitteella mistä tahansa, kunhan sinulla on verkkoyhteys. Suosittelemme osallistumista tietokoneen välityksellä ja l­­­­­angallisen verkon kautta. Ilmoittautuneille lähetään osallistumislinkki sähköpostiin edeltävänä päivänä. Muistathan tarkastaa myös roskapostikansion.

Koulutus on maksuton.

Kouluttajina toimivat EHYT ry:n alueellinen asiantuntija Jesse Keskinen ja Pohjanmaan Syöpäyhdistys ry:n terveydenhoitaja, terveyden edistäminen Lea Vinkanharju.­­­­

Koulutukseen osallistuneet voivat hakea Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen sähköistä Open Badge -osaamismerkkiä. Lisäksi koulutukseen osallistuneille lähetetään Tsemppaajat-uutiskirje.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 23.8.2022 mennessä

Lisätietoja:

Keskinen Jesse

Asiantuntija, Länsi-Suomi 050 571 4818
Katso henkilön esittely