Ehkäisevän päihdetyön osaaja-verkkokoulutus: Nikotiinituotteet urheiluseuroissa

Kaksi ihmistä lyö ylävitosen.

Ehkäisevän päihdetyön osaaja on maksuton verkkokoulutus, joka keskittyy nikotiinittoman urheiluympäristön luomiseen ja nuoren urheilijan terveyden edistämiseen. Koulutuksessa esitellään Nuuskaton urheilu -toimintamalli ja se on suunnattu Keski-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella toimiville seuroille.

EHYT ry ja Pohjanmaan Syöpäyhdistys ry järjestävät maksuttoman Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat urheilu- ja liikuntaseurojen johto, ammattilaiset ja vapaaehtoiset, urheilun sidosryhmät sekä kuntien liikuntatyössä toimivat. Koulutus on tarkoitettu Keski-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella toimiville seuroille.

Koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa ja työvälineitä seuratyöhön nikotiinittoman urheiluympäristön ja nuoren urheilijan terveyden edistämiseksi. Koulutus tarjoaa tietoa urheiluseurojen roolista ehkäisevässä päihdetyössä, tietoa nikotiinituotteiden käytön vaikutuksista urheilussa ja tietoa nuorten nikotiinituotteiden käytöstä. Koulutuksessa esitellään Nuuskaton urheilu-toimintamalli, joka sisältää pelisäännöt urheiluseuroille, puheeksioton mallin valmentajille, vinkkejä keskusteluun ja nuoren tukemiseen. Koulutuksessa luodaan pohja seuran nikotiinittomuustyöhön ja sen kehittämiseen. Koulutuksella vahvistetaan ehkäisevän työn osaamista.

Koulutus sisältää luentoja, keskustelua chatin välityksellä, työpajatehtävän sekä materiaalien ja työkalujen esittelyä.

Koulutusympäristö

Koulutus järjestetään Teams-alustalla: 21.2.2024 klo 18-19.30

Osallistuminen

Osallistuminen on helppoa, voit osallistua koulutukseen tietokoneella, kännykällä tai tablet-laitteella mistä tahansa, kunhan sinulla on verkkoyhteys. Suosittelemme osallistumista tietokoneen välityksellä ja l­­­­­angallisen verkon kautta. Ilmoittautuneille lähetään osallistumislinkki sähköpostiin edeltävänä päivänä. Muistathan tarkastaa myös roskapostikansion.

Koulutus on maksuton.

Kouluttajina toimivat EHYT ry:n alueellinen asiantuntija Jesse Keskinen ja Pohjanmaan Syöpäyhdistys ry:n terveyden edistämisen asiantuntija Lea Vinkanharju.­­­­

Koulutukseen osallistuneet voivat hakea Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen sähköistä Open Badge -osaamismerkkiä. Lisäksi koulutukseen osallistuneille lähetetään Tsemppaajat-uutiskirje.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 20.2.2024 mennessä tästä Lyyti-linkistä

Lisätietoja:

Keskinen Jesse

Asiantuntija, Länsi-Suomi 050 571 4818
Katso henkilön esittely