Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutus: Päihteet puheeksi ikääntyvän kanssa

Kaksi ihmistä lyö ylävitosen.

EHYT järjestää verkkokoulutuksen päihdeasioiden puheeksi ottamisesta ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

EHYT järjestää maksuttoman Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen, jonka kohderyhmänä ovat ikääntyvien kanssa työskentelevät ammattilaiset kotihoidossa, ikäneuvoloissa ja apteekissa, järjestö- ja seurakuntatyöntekijät sekä vapaaehtoiset. Koulutus toteutetaan tiistaina 16.11.2021 klo 13-15 Teams-alustalla.

Osaajakoulutuksessa syvennetään osallistujien ymmärrystä ikäihmisten päihteiden käytöstä ja hyvinvoinnista, ikääntymisen ja päihteiden vaikutuksista. Koulutuksessa annetaan valmiuksia käydä keskustelua päihteistä, ottaa rohkeammin päihteet puheeksi ja tuetaan valmiuksia tunnistaa päihteiden riskikäyttöä. Koulutus antaa välineitä päihteiden käytön arviointiin ja puheeksiottoon, mm. Tietopaketti alkoholista ja lääkkeistä ja yli 65-vuotiaan alkoholimittari.

Koulutus kestää 2 tuntia ja sisältää luentoja, keskustelua chatin välityksellä sekä menetelmien ja materiaalien esittelyä. Kouluttajina toimivat Miia Hietaniemi, Harri Jukkala ja aiheen parissa työskenteleviä kokemusosaajia.

Koulutuksen sisältö

 • Ikäihmisten alkoholin ja lääkkeiden käyttö Suomessa
  • Harri Jukkala, aluekoordinaattori, EHYT ry
 • Miksi puheeksiottaminen kannattaa?
  • Miia Hietaniemi, aluekoordinaattori, EHYT ry
 • Alkoholi ja lääkkeet ikäihmisillä
  • Henna Kyllönen, asiantuntijaproviisori, lääkehoidon arvioinnin (LHA) asiantuntija, Suomen Apteekkariliitto
 • Heijastava kuunteleminen ja päihteet puheeksi kunnioittavalla tavalla
  • Irma Vuolteenaho, vastaava sairaanhoitaja, Seinäjoen Riippuvuusklinikka
 • Menetelmiä ja työvälineitä alkoholin puheeksiottoon

Koulutukseen osallistuneet voivat hakea Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen sähköistä Open Badge -osaamismerkkiä. Lisäksi koulutukseen osallistuneille lähetetään Ehkäisevän päihdetyön TEEMA -uutiskirje.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 10.11.2021 tästä linkistä Surveypal-lomakkeella. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin pari päivää ennen koulutuksen alkua. Muista tarkastaa roskapostikansio.

Lisätietoja

Harri Jukkala.

Jukkala Harri

Asiantuntija, Itä-Suomi 0400 274 823
Katso henkilön esittely