Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutus: Kodin ja koulun yhteinen kasvatusvastuu

Kaksi ihmistä lyö ylävitosen.

EHYT järjestää verkkokoulutuksen kodin ja koulun yhteisestä kasvatusvastuusta ammattilaisille, huoltajille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

EHYT järjestää maksuttoman Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen, jonka kohderyhmänä ovat yläkoulun ja 2. asteen henkilökunta ja oppilashuollon jäsenet (mm. kuraattorit, terveydenhoitajat, opettajat, luokan ohjaajat ja luokanvalvojat, opinto-ohjaajat, koulunuorisotyöntekijät ja rehtorit), vanhempainyhdistykset, oppilaiden/opiskelijoiden huoltajat sekä muut ehkäisevästä päihdetyöstä kiinnostuneet.
Koulutus toteutetaan torstaina 17.2.2022 klo 14 – 16 Teams-alustalla.

Koulutuksen teemana on kodin ja koulun yhteinen kasvatusvastuu. Tavoitteena on lisätä kasvattajien ymmärrystä aikuisen roolista nuoruuden kehitysvaiheen tukena sekä vahvistaa näkemystä kodin ja koulun yhteistyön tärkeydestä. Koulutus tarjoaa esimerkkejä ja vinkkejä kodin ja koulun yhteistyön tekemiseen.

Koulutus kestää 2 tuntia ja sisältää luentoja, keskustelua chatin välityksellä sekä menetelmien ja materiaalien esittelyä.

Koulutuksen sisältö

  • Avaussanat: Vanhempien tukeminen lapsen oikeutena / Elina Pekkarinen, lapsiasiavaltuutettu
  • Miten yhteisön hyvinvointia edistetään ja kenelle vastuu siitä kuuluu? / Marika Vartiainen, EHYT ry
  • Kehitystehtävät ja suojaavat tekijät nuoruudessa, vanhemmuuden suojaavat piirteet  / Hanna Heikkilä, THL
  • Kodin ja oppilaitoksen yhteistyö / Ville Koikkalainen ja Minna Palmu, Suomen Vanhempainliitto
  • CASE: Seiskaluokkalaisten huoltajat ja toiminnallinen ryhmäytys / Piia Kleimola, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK
  • CASE: Välittämisen ilta - vanhempainiltamalli  / Hanna-Mari Joutsen, Vaasan kaupunki

Koulutukseen osallistuneet voivat hakea Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen sähköistä Open Badge -osaamismerkkiä. Lisäksi koulutukseen osallistuneille lähetetään Tsemppaajat-uutiskirje.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 11.2.2022 tästä linkistä Surveypal-lomakkeella. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin pari päivää ennen koulutuksen alkua. Koulutukseen mahtuu mukaan 300 osallistujaa.

Lisätietoja

Heli Vaija

Vaija Heli

Asiantuntija, Etelä-Suomi 044 510 0228
Katso henkilön esittely

Törrönen Soile

Järjestöasiantuntija 040 526 7201
Katso henkilön esittely