Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutus: Huumeiden puheeksiotto

Kaksi ihmistä lyö ylävitosen.

Huumeita käytetään joka puolella Suomea, mutta osataanko tai uskalletaanko ne ottaa puheeksi? Koulutuksessa käydään läpi tämän hetkinen tilanne huumeiden käytöstä sekä annetaan työkaluja huumeiden puheeksiottoon.

EHYT järjestää maksuttoman Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen, jonka kohderyhmänä ovat hyvinvointi- ja ehkäisevää päihdetyötä tekevät toimijat. Koulutus järjestetään tiistaina 5.10.2021 klo 13-15.30 Teams -ympäristössä.

Koulutuksen tavoitteena on ammattilaisten ja vapaaehtoisten ehkäisevän työn osaamisen vahvistaminen ja lisätä ajankohtaista tietoa huumeilmiöstä Suomessa. Lisäksi tavoitteena on lisätä ymmärrystä stigmasta ja osallisuudesta huumeilmiössä sekä vahvistaa taitoja ottaa huumeet puheeksi.

Koulutus kestää kaksi ja puoli tuntia sisältäen luentoja ja vuorovaikutteista osallistumista.

Kouluttajina toimivat EHYTin asiantuntijat Riikka Perälä, Kim Kannussaari, Elisa Aarnio, Saija Himanka ja Harri Jukkala.

OHJELMA:

13:00 Tervetuloa – Harri Jukkala, EHYT ry

13:10 Ajankohtainen tilanne huumeilmiössä – Elisa Aarnio, EHYT ry

13:30 Stigma ja osallisuus huumeilmiössä – Riikka Perälä, EHYT ry

14:15 Tauko

14:25 Huumeiden puheeksiotto – Kim Kannussaari, EHYT ry

15:10 Osallistava keskustelu – Saija Himanka, EHYT ry

Koulutukseen osallistuneet voivat hakea Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen sähköistä Open Badge -osaamismerkkiä. Lisäksi koulutukseen osallistuneille lähetetään EHYTin Teema -uutiskirje.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 01.10. Tästä linkistä Surveypal-lomakkeella.
Ilmoittautuneille lähetetään ilmoittautumisvahvistus ja osallistumislinkki sähköpostiin päivää ennen koulutuksen alkua. Koulutukseen mahtuu mukaan max 300 osallistujaa.

Lisätietoja:

Elisa Aarnio.

Aarnio Elisa

Asiantuntija, Itä-Suomi 050 5710 480
Katso henkilön esittely