Ehkäisevän päihdetyön osaaja – alueellinen verkkokoulutus varhaiskasvatukseen: ajan ilmiöt ja puheeksiottaminen

Kaksi ihmistä lyö ylävitosen.

Moni lapsi elää perheessä, jossa on aikuisen liiallista alkoholin tai muiden päihteiden käyttöä. Lapsi omaksuu jo pienestä sen, että vaikenee asiasta. Varhaiskasvatuksessa voidaan lisätä lasten rohkeutta puhua päihteistä tarjoamalla tähän mahdollisuuksia leikin ja menetelmien kautta. Varhaiskasvatuksessa voidaan myös rohkaista vanhempaa arvioimaan omaa päihteidenkäyttöään. Järjestämme koulutuksen, jolla tätä osaamista voi vahvistaa.

EHYT järjestää maksuttoman Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen kohdentuen Suupohjan alueen kuntien (Kauhajoki, Teuva, Isojoki ja Karijoki) varhaiskasvatuksessa päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa työskenteleville ammattilaisille sekä seurakuntien ja järjestöjen varhaiskasvatuksessa työskenteleville ja vapaaehtoisille tiistaina 23.11.2021 klo 17-19 Teams-alustalla. Koulutukseen osallistuminen sovitaan yhdessä kuntatyönantajan kanssa, jolloin osallistuminen myönnetään työajaksi.

Koulutuksen tavoitteet

  • Kannustaa varhaiskasvatuksen parissa toimivia tiedostamaan ehkäisevän työn näkökulman
  • Lisää ehkäisevän päihdetyön tietoa pienten lasten vanhempien päihteiden ja nikotiinituotteiden käytöstä sekä rahapelaamisesta
  • Antaa vinkkejä, miten päihdeteemasta voi keskustella päiväkoti-ikäisten kanssa
  • Rohkaisee ottamaan päihteisiin ja rahapelaamiseen liittyvät ilmiöt puheeksi huoltajien kanssa
  • Antaa vinkkejä, mistä päihdekasvatustietoa on saatavilla lisää

Koulutukset sisältävät luentoja, keskustelua, kyselyitä sekä materiaalien ja työkalujen esittelyä.

Koulutusympäristö ja osallistuminen

Koulutus toteutetaan verkossa Teams-alustalla.

Osallistuminen on helppoa: voit osallistua koulutukseen tietokoneella, kännykällä tai tablet-laitteella mistä tahansa, kunhan sinulla on verkkoyhteys. Suosittelemme osallistumista tietokoneen välityksellä.

Koulutus on maksuton.

Kouluttajat

Kouluttajina toimivat EHYT ry:n asiantuntijat. Aiheeseen johdattelevat ja keskustelua vetävät aluekoordinaattorit Miia Hietaniemi ja Heli Vaija.

Koulutukseen osallistuneet voivat hakea Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen sähköistä Open Badge -osaamismerkkiä. Lisäksi koulutukseen osallistuneille lähetetään Tsemppaajat-uutiskirje.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 19.11. tästä linkistä.
Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin pari päivää ennen koulutuksen alkua. Koulutukseen mahtuu mukaan 50 osallistujaa.

Heli Vaija

Vaija Heli

Asiantuntija, Etelä-Suomi 044 510 0228
Katso henkilön esittely