Asunnottomien yö 2023

Käsien lämmittelya asunnottomien yössä.

Asunnottomien yön järjestää Asunnottomien yö -kansalaisliike, joka tukee jokaisen oikeutta omaan kotiin. Tänä vuonna Asunnottomien yön teemana on ”Kenelle kaupunki kuuluu?”. EHYT ja jäsenyhdistykset ovat mukana järjestämässä asunnottomien yön tapahtumia useilla paikkakunnilla.

Helsinki: Asunnottomien yön päätapahtuma Kansalaistorilla klo 14-19. Ohjelmassa musiikkia, puheita ja politiikkapaneelikeskustelu. Tapahtuma-alueella järjestöjen esittelyjä, ruokatarjoilua, lahjoitustuotteiden jakoa, neuvontaa ja palveluihin ohjaamista.

Kallion Elokolossa Rantojen miehet -elokuvanäytös klo 12 ja soppapäivä.

Jyväskylä: Lounaispuistossa klo 16-21. Avoin ulkoilmatapahtuma. Asunottomuus puheeksi -paneelikeskustelu, useita musiikkiesityksiä, kohtaamispisteitä ja lämmintä ruokaa ja juomaa sekä lämmintä vaatetusta jaettavana. Mukana myös EHYTin jäsenyhdistys Jyväskylän seudun EHYT ry.

Kajaani: Kajaanin työvoimayhdistyksen ruokala Eines klo 13-16. Avoin tapahtuma. Ohjelmassa yhteislaulua, keskustelua, kahvitarjoilu ja pieniä yllätyksiä.

Lahti: Elokolossa tarjolla hernekeittoa klo 11-15.

Oulu: Rotuaarinaukiolla noin klo 13-19 avoin ulkoilmatapahtuma, jossa ohjelmaa esiintymislavalla kaikille ja palveluita erityisesti asunnottomuutta kokeville. Mukana myös EHYTin jäsenyhdistys Oulun seudun EHYT ry.

Pirkkala: Suupantorilla klo 15-19. Musiikkia, ruokaa ja vaatejakoa. Mukana myös EHYTin jäsenyhdistys Elopilkku ry ja Pirkkalan Elokolo. 

Pori: Eetunaukiolla Porissa klo 18.30 alkaen. Ohjelmassa mm. musiikkia, puheita ja paneelikeskustelu.

Rovaniemi: Lordi-aukiolla klo 18-22 avoin ulkotapahtuma, musiikki, ruokaa, puheita ja takkien ja sukkien jakoa jne. Mukana myös EHYTin jäsenyhdistykset Rovaniemen seudun Terveys ry ja MIELI Rovaniemen Seudun Mielenterveys ry.

Seinäjoki: Seinäjoen keskustorilla klo 15–18. Avoin tapahtuma, jossa mukana Paula Risikko, paneelikeskustelu: Asunnottomuus, vähäosaisuus ja syrjäytyminen, musiikkia. Jatkot Cafe Cismuksesssa klo 18.15–21.00.

Tampere: Kumppanuustalo Arttelissa klo 15-22. Paneelikeskustelu, musiikkiesityksiä, takkien, vaatteiden, hygieniatarvikkeiden ja ruokalahjakorttien jakoa, lämmintä ruokaa ja juomaa, hiustenleikkuuta, järjestöjen toiminnan esittelyä, neuvontaa ja kohtaamista. Mukana Tampereen Elokolo. 

Kaikki asunnottomien yön tapahtumat löydät Asunnottomien yön verkkosivuilta: www.asunnottomienyo.fi/tapahtumat