Ammattilaisten koulutukset

Haluamme edistää niin lasten kuin aikuisten hyvinvointia sekä ehkäistä päihde- ja pelihaittoja. Siksi tarjoamme laadukasta koulutusta kasvatus- ja sote- ja muiden alojen ammattilaisille sekä vapaaehtoisille. Olitpa sitten terveystiedon opettaja, ryhmänohjaaja, opiskeluhuollon toimija tai nuorisotyöntekijä, koulutuksistamme saat tukea, tuoreinta tietoa ja käytännönläheisiä materiaaleja työhösi.

Nainen keltaisessa sadetakissa meren rannalla.
Kuva: Jukka Rapo / EHYT ry

Tutustu tarjontaamme!

Päihdepäivät

Päihdepäivät on EHYT ry:n ja Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston yhteinen kaksipäiväinen koulutustapahtuma sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, vapaaehtoisille ja päättäjille. Päihdepäivät järjestetään vuosittain Helsingissä.

Ehkäisevän päihdetyön osaaja

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutus tarjoaa tietoa ehkäisevästä päihdetyöstä ja sen menetelmistä. Koulutus on suunnattu kunnissa työskenteleville sote-, kasvatus- ja muiden alojen ammattilaisille sekä vapaaehtoisille, jotka tarvitsevat ehkäisevän päihdetyön menetelmiä vapaaehtoistehtävissään.

KASVI-interventio

KASVI-interventio-koulutus auttaa ottamaan kannabiksen käytön puheeksi esimerkiksi kouluissa, terveydenhuollossa ja nuorisopalveluissa. Koulutus tarjoaa työkaluja lopettamisen ja vähentämisen tueksi.

Puhutaan rahapelaamisesta

Suomessa rahapelaajista 11 % pelaa riskirajoilla, tämä tarkoittaa lähes 400 000 suomalaista. Rahapelaamisesta puhuminen ja riskipelaamisen tunnistaminen ovat avainasemassa ongelmapelaamisen ehkäisyssä.

Pelit puheeksi varhaiskasvatuksessa

Pelit puheeksi on varhaiskasvatuksen ammattilaisille suunnattu koulutus alle 8-vuotiaiden lasten pelikasvatuksen tueksi. Koulutuksessa pohditaan mm. kuinka alle 8-vuotiaiden pelaamiseen tulisi suhtautua, kuinka tutustuttaa lapsi turvallisesti digitaaliseen pelaamiseen ja kuinka sisällyttää pelaaminen tasapainoiseksi osaksi pikkulapsen arkea.

Pelitaitoa ammattilaisille

Pelitaitoa ammattilaisille tarjoaa tietoa ja työvälineitä lasten ja nuorten pelaamisen käsittelyyn. Koulutuksessa käsitellään pelaamiseen liittyviä teemoja eri näkökulmista ja puhutaan mm. pelikasvatuksesta ja pelihaitoista sekä niiden ehkäisystä.

Tilaa Ehkäisevän päihdetyön TEEMA -uutiskirje!

Ehkäisevän päihdetyön TEEMA on Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston sekä EHYT ry:n yhteinen ajankohtaiskatsaus, jossa keskitytään kuukausittain yhteen ehkäisevän päihdetyön aihepiiriin.

TEEMA-uutiskirje ilmestyy kerran kuussa. Se on suunnattu erityisesti kuntien ja järjestöjen toimijoille, jotka ovat kiinnostuneita ehkäisevän päihdetyön ajankohtaisista aiheista. Myös muut kiinnostuneet voivat tilata kirjeen!

Tilaa
Tyttö lukee kirjaa puistossa piknik-peiton päällä.