Ehkäisevän päihdetyön osaaja – koulutus ammattilaisille

Kaksi ihmistä lyö ylävitosen.

Tavoite

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutus tarjoaa tietoa ja ehkäisevän päihdetyön menetelmiä eri alojen ammattilaisten käyttöön. Koulutuksessa päivität osaamisesi ehkäisevän päihdetyön teemasta, joka on räätälöity yksilöllisesti kohderyhmälle. Saat uutta ja tutkittua tietoa, vinkkejä materiaaleista sekä käyttöösi ennalta ehkäiseviä työkaluja sovellettavaksi työhösi.

Sisältö

Koulutusmenetelminä ovat luennot, ryhmätyöt ja toiminnalliset harjoitukset. Kouluttajat ovat EHYT ry:n ammattilaisia. Lisäksi joissain koulutuksissa on mukana ulkopuolisia luennoitsijoita. Koulutuksen tarkempi teema suunnitellaan aina kohderyhmän tarpeisiin.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu ehkäisevän päihdetyön parissa työskenteleville ammattilaisille. Myös vapaaehtoiset voivat saada koulutuksesta hyödyllisiä työkaluja ehkäisevän päihdetyön menetelmien hyödyntämiseen osana vapaaehtoistehtäviään.

Koulutuksen kesto ja tapa

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutukset kestävät kaksi tuntia ja niitä järjestetään pääosin etäkoulutuksina Teams-alustalla. Lisäksi on mahdollista järjestää kasvokkainen koko päivän kestävä Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutuspäivä tietyn alueen ammattialaisille.

Osallistuneet saavat sähköisen Openbadge-osaamismerkin ja EHYT tukena työssä -uutiskirjeen tukemaan ehkäisevän päihdetyön sisältöjen toteuttamista työssään.

Hinta

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutukset ovat osallistujille maksuttomia.

Lisätiedot

Lisätietoja koulutuksesta antavat EHYT ry:n alueelliset asiantuntijat.

Aihe oli tärkeä ja hyvä. Konkreettiset vinkit ja materiaali-ideat olivat hyviä. Koulutus herätti hyvin ajattelemaan sitä, kuinka merkittävä rooli varhaiskasvatuksella on ehkäisevässä päihdetyössä.

koulutuksen osallistuja

Koulutus on sopivan mittainen, sen jaksaa intensiivisesti kuunnella ja keskittyä. Luennoitsijoilla hyvä tyyli puhua ja esiintyä, se on tosi tärkeää.

koulutuksen osallistuja