Päihde- ja pelikasvatus alakouluissa

Päihteistä ja pelaamisesta kannattaa keskustella jo alakouluikäisen kanssa. EHYT tarjoaa alakouluille päihdekasvatus- ja pelikasvatusoppitunteja sekä päihde- ja peliaiheisia vanhempainiltoja ja henkilöstöinfoja.

Oppilaita luokkahuoneessa kuuntelemassa Juteltaisko?-oppituntia.
Kuva: Lassi Lintunen / EHYT ry

Tarjoamme alakouluihin oppitunteja, joissa käsitellään päihteisiin ja digipelaamiseen liittyviä teemoja esimerkiksi keskustelun ja tarinoiden avulla. Koulutamme koulujen henkilökuntaa ja pidämme vanhempainiltoja. Kotisivuiltamme löydät myös materiaalia ja vuorovaikutteisia menetelmiä koulun henkilökunnan hyödynnettäväksi. EHYTin päihde- ja pelikasvatuksen menetelmät antavat valmiuksia vanhemmille sekä henkilöstölle päihteistä ja pelaamisesta keskustelemiseen lasten kanssa.

Hyvää suoraan omassa työssä hyödynnettävää materiaalia ja selkeitä ideoita sen käyttöön.

Osallistujapalaute vuodelta 2020, Juteltaisko? mallin koulutus

Tutustu tarjontaamme ja tilaa!

Juteltaisko?-oppitunnit ja vanhempainillat

Juteltaisko?-oppitunti on tarinoihin ja keskusteluun perustuva päihdekasvatusmenetelmä 5. ja 6. luokkalaisille ja heidän vanhemmilleen. Oppitunnit tukevat alakouluikäisten päihdekasvatusta ikätasoon sopivalla tavalla, kultturisensitiivistä näkökulmaa unohtamatta. Menetelmän avulla aikuiset ymmärtävät paremmin, miten lapset näkevät ja kokevat päihteet.

Pelitaito-oppitunnit, henkilöstötilaisuudet ja vanhempainillat

Pelitaito-oppitunnit ovat suunnattu 1.-6.-luokkalaisille. Tunneilla käsitellään mm. pelaamisen vaikutuksien, hyötyjen ja haittojen tunnistamista, sekä tasapainon hahmottamista pelaamisen ja muun elämän välillä. Oppitunteihin liittyvissä vanhempainilloissa tarjotaan kasvattajille tietoutta pelimaailmasta ja annetaan käytännön vinkkejä pelaamisen hallintaan.

Materiaalit omaan käyttöön

Oppilaitoksen henkilökunta voi tehdä päihde- ja pelikasvatustyötä myös omin voimin. Tähän tärkeään työhön tarjoamme tukea erilaisten materiaalien kautta. Oppituntimateriaaleja, rastiratoja, toimintapisteitä, teemapäivien ohjelmaa ja paljon muuta löydät sivujemme ”Työkalut ja materiaalit”-osiosta.

Tilaa Tsemppaajat-uutiskirje!

Tsemppaajat-uutiskirje kertoo ajankohtaiset terveiset ehkäisevän päihdetyön kentältä opettajille ja muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille. Tsemppaajat ilmestyy 4 kertaa vuodessa, koulujen lukuvuoden aikana.

Tilaa
Nainen kuuntelee musiikkia kuulokkeista puistossa.