Ehkäisevän päihdetyön osaaja

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutus tarjoaa tietoa ja ehkäisevän päihdetyön menetelmiä ammattilaisten käyttöön.

Kaksi henkilöä lyö ylävitosen.

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutus tarjoaa perustietoa ehkäisevästä päihdetyöstä erilaisin kohdennuksin. Koulutuksessa annetaan myös vinkkejä ja materiaaleja käytännön työn tekemiseen.

Koulutus on suunnattu ehkäisevän päihdetyön parissa työskenteleville ammattilaisille. Koulutuksen tarkempi teema suunnitellaan aina kohderyhmän tarpeisiin. Myös vapaaehtoiset voivat saada koulutuksesta hyödyllisiä työkaluja ehkäisevän päihdetyön menetelmien hyödyntämiseen osana vapaaehtoistehtäviään.

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutuksia järjestetään sekä valtakunnallisina kahden tunnin yhteen teemaan keskittyvinä verkkokoulutuksina että paikallisina laajempina koko päivän (noin 7 tuntia) läsnäkoulutuksina. Koulutukset ovat maksuttomia.

Koulutusmenetelminä ovat luennot, ryhmätyöt ja toiminnalliset harjoitukset. 

Osallistuneet saavat sähköisen Openbadge-osaamismerkin ja EHYT tukena työssä -uutiskirjeen tukemaan ehkäisevän päihdetyön sisältöjen toteuttamista työssään.

Kouluttajat ovat EHYT ry:n ammattilaisia. Lisäksi joissain koulutuksissa on mukana ulkopuolisia luennoitsijoita. Lisätietoja koulutuksesta antavat EHYT ry:n alueelliset asiantuntijat.

Aihe oli tärkeä ja hyvä. Konkreettiset vinkit ja materiaali-ideat olivat hyviä. Koulutus herätti hyvin ajattelemaan sitä, kuinka merkittävä rooli varhaiskasvatuksella on ehkäisevässä päihdetyössä.

koulutuksen osallistuja

Koulutus on sopivan mittainen, sen jaksaa intensiivisesti kuunnella ja keskittyä. Luennoitsijoilla hyvä tyyli puhua ja esiintyä, se on tosi tärkeää.

koulutuksen osallistuja

Katso tulevat Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutukset tapahtumakalenterista.