Ehkäisevän päihdetyön osaaja

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutus tarjoaa tietoa ja ehkäisevän päihdetyön menetelmiä ammattilaisten käyttöön.

Kaksi henkilöä lyö ylävitosen.

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutus tarjoaa perustietoa ehkäisevästä päihdetyöstä, mukaan lukien pelikasvatuksesta ja pelihaittojen ehkäisystä, sekä antaa tilaisuuden harjoitella ja opetella käyttämään työssään ehkäisevän päihdetyön menetelmiä.

Koulutus on suunnattu kunnissa työskenteleville sosiaali-, kasvatus-, terveydenhuolto-, nuoriso- ja muiden alojen ammattilaisille. Koulutuksen tarkempi teema suunnitellaan aina kohderyhmän tarpeisiin. Myös vapaaehtoiset voivat saada koulutuksesta hyödyllisiä työkaluja ehkäisevän päihdetyön menetelmien hyödyntämiseen osana vapaaehtoistehtäviään.

Koulutusmenetelminä ovat luennot, ryhmätyöt ja toiminnalliset harjoitukset. 

Koulutus kestää koko päivän (noin 7 tuntia) ja on maksuton kuntien ja yleishyödyllisten yhdistysten työntekijöille ja vapaaehtoisille. Osallistuneet saavat sähköisen Openbadge -osaamismerkin, Tsemppaajat -uutiskirjeen ja EHYT Teema-lehden tukemaan ehkäisevän päihdetyön sisältöjen toteuttamista työssään.

Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutuksia toteutetaan myös verkossa kahden tunnin mittaisina. Verkkokoulutus sisältää yhden teeman kerrallaan.

Kouluttajat ovat EHYT ry:n ammattilaisia. Lisätietoja koulutuksesta antavat EHYT ry:n aluekoordinaattorit.

Aihe oli tärkeä ja hyvä. Konkreettiset vinkit ja materiaali-ideat olivat hyviä. Koulutus herätti hyvin ajattelemaan sitä, kuinka merkittävä rooli varhaiskasvatuksella on ehkäisevässä päihdetyössä.

koulutuksen osallistuja

Koulutus on sopivan mittainen, sen jaksaa intensiivisesti kuunnella ja keskittyä. Luennoitsijoilla hyvä tyyli puhua ja esiintyä, se on tosi tärkeää.

koulutuksen osallistuja

Katso tulevat Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutukset tapahtumakalenterista.