Kasvi-interventio

KASVI-interventio-koulutus auttaa ottamaan kannabiksen käytön puheeksi esimerkiksi kouluissa, terveydenhuollossa ja nuorisopalveluissa. Koulutus tarjoaa työkaluja lopettamisen ja vähentämisen tueksi.

Kannabiskasvi.
Kuva: Minna Lehtinen / EHYT ry

KASVI-interventio on tehokas tapa ottaa kannabiksen käyttö puheeksi. KASVI-interventio tukee nuorten ja nuorten aikuisten parissa työskenteleviä ammattilaisia ottamaan kannabiksen käyttö puheeksi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. KASVI-interventio pitää sisällään työkaluja, jotka helpottavat käytön arviointia, sekä tukevat tarvittaessa asiakasta lopettamaan, vähentämään tai muuttamaan käyttöään haitattomampaan suuntaan. Lyhytinterventioiden on todettu olevan tutkitusti tehokkaita ja auttavan kannabiksen käytön hallinnassa ja käytön lopettamisessa.

Koulutuksessa saat tietoa kannabiksesta ja interventiomallista sekä työkaluja oman työsi tueksi. Koulutuksen kesto on kaksi tuntia. Koulutus on suunnattu kaikille kannabiksen käyttäjiä työssään kohtaaville esimerkiksi koulujen, terveydenhuollon, sosiaalitoimen tai nuorisopalveluiden työntekijöille.

Interventio-oppaan kansi

KASVI-interventio muodostuu teemoista:

K ysy ja keskustele
A rvioi ja anna tietoa
S uunnittele
V ahvista
I tsemääräämisoikeus ja oma vastuu

KASVI-interventiomalli on kehitetty yhdessä nuorten kannabiksen käyttäjien ja ammattilaisten kanssa. Koulutus on maksuton vuoden 2020 loppuun saakka.

Koulutus pohjautuu EHYT ry:n ja YAD ry:n yhteisen Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille -hankkeen kehittämään interventiomalliin. Voit lukea hankkeesta lisää täältä.

Lisätietoa ja tiedustelut

Kim Kannussaari.

Kannussaari Kim

Projektipäällikkö 050 597 7555
Katso henkilön esittely
Karin Rantala-

Rantala Karin

Kannabisinterventio nuorille kannabiksen käyttäjille -hankkeen koulutussuunnittelija 050 522 1905
Katso henkilön esittely
Tuija Auvinen

Auvinen Tuija

Koulutussuunnittelija 050 331 7240
Katso henkilön esittely

Oma-apusivusto kannabiksen käytön vähentämiseen ja lopettamiseen

Tutustu myös kannabiksen käytön vähentämisen ja lopettamisen tueksi luotuun oma-apusivustoon osoitteessa www.kannabis.eu. Voit ohjata asiakkaasi sivustolle tai käyttää sivustoa yhdessä asiakkaan kanssa oman työsi tukena.