Verkkokurssit

Tältä sivulta löydät tietoa nuorisoalan osaamiskeskustoiminnan maksuttomista ja kaikille avoimista verkkokursseista.

Ihminen tekee täitä kannettavalla tietokoneella ulkona.

Mitä?

EHYT ry:n nuorisoalan osaamiskeskustoiminta tarjoaa nuorisoalan ammattilaisille maksuttomia non-stop verkkokursseja ehkäisevän päihdetyön tueksi. Kursseille ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan osallistuminen vaatii vain sivustolle rekisteröitymisen ja käyttäjätunnuksen luomisen. Verkkokurssit toteutetaan Moodle-verkko-oppimisalustalla, ja kurssit on mahdollista suorittaa joustavasti oman aikataulun mukaisesti.

Tutustu kurssisisältöihin ja rekisteröidy ilmaiseksi verkkokurssialustalle osoitteessa ehytkouluttaa.fi.

Kenelle?

Verkkokurssit ovat kaikille avoimia. Verkkokurssialustalta löydät myös muiden EHYT ry:n hankkeiden tuottamia verkkokursseja, joille on mahdollista osallistua.

Hinta

Kaikki verkkokurssit ovat maksuttomia.

Käynnissä olevat non-stop kurssit:

RYHMÄILMIÖ

Ryhmäilmiö-verkokurssilta saat välineitä nuorten ryhmien ohjaukseen ja ideoita erilaisten teemallisten ryhmätuokioiden järjestämiseen. Opit ymmärtämään ja tukemaan ryhmien kehitystä ja niiden eri vaiheita mm. erilaisilla ryhmäyttävillä harjoitteilla. Kurssin opiskeluun menee aikaa noin 4 tuntia. Opiskelu pohjautuu itsenäisiin tehtäviin ja itseopiskeluun.

VAIKUTTAVA EHKÄISEVÄ PÄIHDETYÖ NUORISOTYÖSSÄ  

Tällä peruskurssilla pääset sisälle nuorisoalan ehkäisevään päihdetyöhön! Verkkokurssilla tutustutaan ehkäisevän päihdetyön perusteisiin ja otetaan selvää siitä, millaista on vaikuttava ehkäisevä päihdetyö. Lisäksi kurssilla tutustutaan ehkäisevän päihdetyön menetelmiin, jotka soveltuvat nuorisotyöhön. Kurssin opiskeluun kuluu aikaa noin 6 tuntia ja kurssilla voi opiskella omaan tahtiin.

PÄIHTEIDEN PUHEEKSIOTTO NUORISOTYÖSSÄ  

Tällä kurssilla perehdytään nuorisotyössä toteutettavan päihteiden puheeksioton eri tasoihin, työntekijän velvollisuuksiin ja vastuisiin sekä huolen tunnistamiseen ja puheeksioton oikea-aikaisuuteen. Kurssilla käsitellään mm. myös erilaisia puheeksioton tukimateriaaleja sekä päihteiden käyttöön puuttumista ohjaavaa lainsäädäntöä. Kurssin tavoitteena on vahvistaa nuorisotyöntekijöiden valmiuksia ottaa päihteet puheeksi toimintaympäristössään. Kurssin opiskeluun kuluu aikaa noin 2-3 tuntia ja kurssilla voi opiskella omaan tahtiin.

Intensiiviverkkokurssit:

Intensiiviverkkokurssit ovat teemallisia verkkokursseja, joille on asetettu rajoitettu suoritusaika. Kuten muutkin verkkokurssimme, myös intensiiviverkkokurssit oman aikataulun mukaisesti, mutta samalla jakaen ajatuksia muiden kurssille osallistuvien nuorisoalan ammattilaisten kanssa. Muista kursseista poiketen intensiiviverkkokurssien kaikki oppimissisällöt eivät ole suoritettavissa heti kurssin alkaessa, vaan sisällöt aukeavat ajastetusti suoritusajan edetessä.

LISÄÄ TIETOA INTENSIIVIVERKKOKURSSEISTA.

Lisätietoja verkkokursseista

Niina Himanka.

Himanka Niina

Ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 050 549 8714
Katso henkilön esittely
Mika Piipponen

Piipponen Mika

Ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 050 400 1463
Katso henkilön esittely