Haetaan päihdekasvatuksen kouluttajia!

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Alkoholiin, tupakkaan ja huumeisiin liittyvän ehkäisevän työn ohella EHYT ry ehkäisee pelaamisesta syntyviä haittoja.

EHYT ry hakee kouluttajia pitämään vuorovaikutteisia Hubu-oppitunteja peruskouluihin ja Päihdeilmiö-oppitunteja lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Hubu-menetelmällä tuetaan koko oppilaitosyhteisöä päihdekasvatuksen toteuttamisessa. Nuoret vastaavat tunnilla monivalintakysymyksiin anonyymisti. Näin saadaan tietoa ryhmästä yhteisten keskustelujen ja pohdintojen tueksi.  Tavoitteena on lisätä tietoa päihteistä sekä keskustella päihteisiin liittyvistä ilmiöistä ja asenteista oppilaiden, opettajien sekä vanhempien kanssa. Lisätietoa.

Päihdeilmiö-oppitunnilla tarkastellaan suomalaista päihteiden käyttöä sosiaalisesta ja kulttuurisesta näkökulmasta ja keskustellaan näistä aiheista ryhmänä. Lisätietoa  

Tehtävä edellyttää kokemusta nuorten kanssa työskentelystä ja kiinnostusta keskustella heidän kanssaan päihteistä ja niihin liittyvistä ilmiöistä. Sinulla on erinomaiset vuorovaikutustaidot ja valmius toimia haastavissakin ryhmätilanteissa. Olet saanut jo aiemmissa tehtävissäsi koulutus- tai opetuskokemusta. Koulumaailman tuntemus ja oman auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi kouluttajana toimimiselle.

Haemme kouluttajia erityisesti seuraaville alueille: 

  1. Suomenkielisiä kouluttajia Helsinkiin, Jyväskylään, Kokkolaan, Savonlinnaan, Seinäjoelle ja Tampereelle.
  2. Ruotsinkielisiä kouluttajia Helsinkiin ja Vaasaan (Edellytämme riittävää suomenkielentaitoa. Kouluttajakoulutus toteutetaan suomeksi.)

Työn tarjottu määrä vaihtelee lukuvuoden aikana ja tehtävään sisältyy matkustamista asuinkunnan lähialueella. Kouluttajan työ soveltuu parhaiten esimerkiksi opiskelijalle tai osa-aika-/vuorotyössä käyvälle. Koulutuskeikkoja on arkisin klo 8-16 välillä. Kouluttajille maksetaan koulutuksista palkkio 25 € / 60 min oppitunti. Työ alkaa elo-syyskuussa 2021. 

Tarjoamme Sinulle hyvän koulutuksen sekä kiinnostavan ja merkityksellisen työn. EHYT ry on savuton työpaikka.

Kouluttajat osallistuvat kaksipäiväiseen koulutukseen 23-24.8.2021 Helsingissä ja webinaariin illalla 26.8.2021 (2h). Lisäksi koulutukseen sisältyy perehdytysjakso koulussa tai oppilaitoksessa. Korvaamme matkakulut sekä mahdollisen majoituksen koulutukseen osallistujille.

Lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä koskevan lain mukaisesti kouluttajaksi valitun henkilön on ennen työsuhteen solmimista esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain (505/2002) 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu hyväksyttävä rikosrekisteriote. 

Kiinnostuitko?

  • Jätäthän hakemuksesi ja CV:si  1.6. mennessä. Lisätietoja tehtävästä antaa koulutussuunnittelija Anu Rautama, anu.rautama(a)ehyt.fi.