Järjestä kampanja

OttoMitta ravintolassa ja Selvänä rattiin ovat paikallisesti yhteistyössä järjestettäviä kampanjatapahtumia. Tukea ja materiaaleja tapahtuman järjestämiseen saat EHYTin asiantuntijoilta.

Studiokuva nuorista, joista yhdellä on irtonainen auton ratti kädessä.

Selvänä rattiin

Selvänä rattiin on tapahtumayö nuorilta nuorille. Se on ravintolan, nuorten asiakkaiden ja vapaaehtoisten yhteinen tapahtuma, jossa nuoret vapaaehtoiset keskustelevat kuljettajien kanssa ja jakavat tietoa alkoholin vaikutuksesta ajokykyyn. Kohderyhmänä ovat vastikään ajokortin saaneet kuljettajat.

Tapahtuma soveltuu paikkakunnille, joissa nuoret tulevat ravintolaan autokyydein ja sen voi järjestää koska vain vuoden aikana. Tapahtumaa varten rekrytoidaan vapaaehtoisia nuoria ja haastetaan mukaan ravintoloita. Myös muita paikallisia toimijoita voi haastaa mukaan.

OttoMitta ravintolassa

OttoMitta ravintolassa -kampanja on ravintolan ja ehkäisevän päihdetyön toimijoiden yhteinen kampanja. Kampanjan materiaali kannustaa asiakkaita päihtymään vähemmän, mutta silti viihtymään ravintolassa. Tavoitteena on niin asiakasta kuin elinkeinon harjoittajaa hyödyttävä tilanne. Pyydä materiaalia ja toimita se anniskelupaikkaan.

Kampanjan tavoitteena on vähentää asiakkaiden humaltumista ja järjestyshäiriöitä, lisätä asiakkaiden ja henkilökunnan viihtymistä sekä saada ravintoloihin uusia asiakkaita. Ravintolan etu on, että asiakas ei humallu liikaa illan aikana. Silloin ravintolassa on viihtyisää ja järjestyshäiriöt ovat harvinaisia. Viihtyisään ravintolaan palataan aina uudelleen. Kampanja tukee ravintoloiden omavastuuta.

Ota yhteyttä oman alueesi asiantuntijaan.