Pelitaito – Pelikasvatusta peruskoulun oppilaille ja kasvattajille 

Lapsi pitää kädessään peliohjainta.
Kuva: Jukka Rapo / EHYT ry

Tavoite

Pelitaito-oppitunti on pelikasvatusmenetelmä 1.–9.-luokkalaisille. Oppituntipakettiin sisältyy myös vanhempainilta ja henkilöstötilaisuus.

Pelitaito-oppituntien tavoitteena on lisätä peruskoulun oppilaiden kykyä ymmärtää digipelaamisen hyötyjä ja haittoja sekä löytää tasapaino omaan pelaamiseen.

Aikuisille järjestettävissä tilaisuuksissa vanhemmat ja koulun henkilöstö saavat tietoa pelimaailmasta sekä käytännön vinkkejä pelaamisen hallintaan.

Sisältö

Oppitunnilla käsitellään muun muassa pelaamisen vaikutuksien, hyötyjen ja haittojen, tunnistamista sekä tasapainon hahmottamista pelaamisen ja muun elämän välillä. Tunneilla keskustelua herätellään esimerkiksi aiheeseen liittyvillä tietokilpailukysymyksillä. 5.–9.-luokkalaisten kanssa keskustellaan myös sosiaalisen median vaikutuksista.

Pelitaito-henkilöstötilaisuuden ja -vanhempainillan aikana keskustelemme digitaalisten pelien maailmasta ja pelikasvatuksesta. Pohdimme yhdessä, miten peliharrastusta voi toteuttaa tasapainoisena osana lapsen tai nuoren arkea. Teemoina tilaisuuksissa ovat muun muassa digipelaamisen syyt ja pelikulttuuri, millaisia vaikutuksia digipelaamisella voi olla, digipelaamisen hyödyt ja haitat sekä koulun ja kodin rooli pelikasvatuksessa. Tilaisuuksien yhteydessä jaetaan pelikasvatuksen linkkejä ja vinkkejä.

Kohderyhmä

1.–9.-luokkalaiset, heidän vanhempansa sekä koulun henkilöstö.

Koulutuksen kesto ja tapa

Pelitaito-oppitunnit ovat yhden oppitunnin (45min tai 75min) mittaisia keskusteluun pohjautuvia tunteja digitaalisesta pelaamisesta. Opetettavan ryhmän oppilasmäärä voi olla maksimissaan 30 henkeä. Oppitunteja voidaan toteuttaa yhden koulupäivän aikana korkeintaan viisi. 

Oppitunnit järjestetään aina koulussa. Henkilöstötilaisuus ja vanhempainilta voidaan pitää lähi- tai etätilaisuuksina.

Hinta

  • Pelitaito-tunnit 1 päivä (max 5 tuntia), henkilöstötilaisuus + vanhempainilta  380 € / kouluttaja 
  • Pelitaito-tunnit yli 3 pv, henkilöstötilaisuus + huoltajienilta 300 € / kouluttaja / päivä 
  • Vanhempainilta 1,5h  live/etä 240/200 € / kouluttaja 

Tilaukset ja tilausohjeet

Ohjeet tilaajalle

Peruutusehdot

Lisätiedot ja tiedustelut

Krista Lindberg.

Schulman Krista

Koulutussuunnittelija 050 466 4941
Katso henkilön esittely

Kiitos tunnista! Oli mielenkiintoista ja tärkeää tietoa.

(Mitä pelitaito-tunnilta jäi mieleen?)
Olla rehellinen ja olla tasa-arvoinen, ei haukuta toisia. Pitäisi olla kiva kun pelaa. Oli kiva olla tunnilla!
Pelaamisen haitat ja hyvät puolet

Pelikasvatuksen uutiskirje

Pelikasvatuksen uutiskirje tarjoaa ajankohtaista ja ammatillista tietoa pelaamisestä sekä vinkkejä pelikasvatuksen toteuttamiseen. Uutiskirje palvelee lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia heidän jokapäiväisessä työssään.