Nuuska-agentti -mallin ohjaajakoulutus nuorisotyölle

Työskenteletkö nuorisoalalla ja olet kiinnostunut nuorten nuuskan käytön ehkäisystä? Haluaisitko käyttöösi valmiin vertaisvaikuttajamallin, jonka avulla ehkäistä nuorten nuuskan käyttöä? Kouluttaudu Nuuska-agenttien ohjaajaksi!

Tiistai 17.5.2022, klo 13:00-15:00 – Microsoft Teams

Mikä Nuuska-agentti -malli?

EHYT ry:n tuottamassa Nuuska-agentti -mallissa nuoret ovat itse ehkäisevän päihdetyön tekijöitä ja vertaisosaajia nuorten keskuudessa. Mallin tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten tietoisuutta nuuskasta ja sen käytön vaikutuksista, sekä ehkäistä nuuskakokeiluja.

Koulutettu ohjaaja perehdyttää vapaaehtoiset, 7.-9.-luokkalaiset nuoret nuuska-agenteiksi, jotka seuraavat nuuskailmiötä omissa toimintaympäristöissään. Havainnointi ei kohdistu yksittäisiin henkilöihin. Nuuska-agentit pitävät nuuskainfoja nuoremmille oppilaille koulutyön sisällä tai vapaa-ajalla esim. harrastustoiminnassa. Malli on ohjaajalle helppo, koska nuoret ovat itse suunnittelijoita, tekijöitä, arvioijia ja vaikuttajia. Nuoret saavat toiminnastaan sähköisen osaamismerkin (Open Badge), jonka voi liittää esim. kesätyöhakemukseen tai ansioluetteloon. Nuuska-agentti -mallista voit lukea lisää täältä.

Nuuska-agentti -mallin ohjaajakoulutus

Koulutuksen tavoitteena on antaa perustietoa nuuskasta ja nuuskan käytön vaikutuksista yksilöön, ympäristöön ja yhteiskuntaan. Koulutus antaa valmiudet toimia ohjaajana vapaaehtoisille nuuska-agenteille. Osallistujat saavat käyttöönsä kaikki mallin toteuttamiseen tarvittavat materiaalit.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 13.5.2022 mennessä tästä.

Koulutus on maksuton ja toteutetaan Microsoft Teams -alustalla. Osallistumislinkki saapuu ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä, ja se toimitetaan ilmoittautuneille uudestaan vielä lähempänä koulutusajankohtaa.

Lisätietoja:

Mika Piipponen

Piipponen Mika

Ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 050 400 1463
Katso henkilön esittely