Nuorten kulttuuri ja päihteet -intensiiviverkkokurssi

Nuoria juhlimassa auringonlaskussa

Nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille suunnattu, uudenlainen kouluttautumismahdollisuus ehkäisevän päihdetyön osaamisen vahvistamiseksi!

Toukokuun lopussa alkaa neljän viikon mittainen Nuorten kulttuuri ja päihteet -intensiiviverkkokurssi, jossa tarkastellaan EHYT ry:n vuodesta 2016 lähtien toteuttaman Nuorten kulttuuri ja päihteet -selvityksen tuloksia nuorisotyön näkökulmasta. Kurssilla pohdimme nuorten päihdeilmiöitä ja niiden näyttäytymistä nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille. Mitkä asiat ovat nuorten mielestä trendikkäitä ja mitkä eivät? Miksi nuoret käyttävät tai eivät käytä päihteitä? Kurssi jakautuu neljälle viikolle ja jokaisella viikolla on oma teemansa:

  1. viikon teemana on Nuorten trendit ja Digipelaaminen (24.5. alkaen)
  2. viikon teemana on Nikotiinituotteet (31.5. alkaen)
  3. viikon teemana on Alkoholi (7.6. alkaen)
  4. viikon teemana on Huumausaineet (14.6. alkaen)


Kyseessä on EHYT ry:n nuorisoalan osaamiskeskuksen uudesta verkkokurssista, jossa voit opiskella kurssin suoritusajan puitteissa itsellesi sopivalla aikataululla, mutta samalla jakaen ajatuksia muiden nuorisoalan ammattilaisten kanssa! Kurssilla on myös mukana EHYT ry:n Nuorisoalan osaamiskeskustoiminnasta ehkäisevän päihdetyön asiantuntija Mika Piipponen.  

Intensiiviverkkokurssin kokonaiskesto on 4 viikkoa ja ensimmäisen viikon tehtävät aukeavat 24.5.2023. Voit aloittaa kurssin milloin tahansa suoristusajan puitteissa ja suorittaa kiinnostuksesi mukaan yhden tai useamman teemasisällön. Tehtävien viimeinen palautuspäivä on 28.6.2023. Yksittäisen kurssiosion suorittaminen vie aikaa noin 1,5 tuntia ja koko kurssin suorittaminen noin 7,5 tuntia.

Ilmoittaudu mukaan verkkokurssille 23.5.2023 mennessä.

Kurssi toteutetaan ehytkouluttaa.fi -kurssialustalla ja kurssin tarkemmat tiedot toimitetaan ilmoittautuneilla sähköpostitse. Kurssi on maksuton. Jokaisen kurssiosion suorittamisesta myönnetään digitaalinen osaamistodistus.

Lisätietoja:

Mika Piipponen

Piipponen Mika

Ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 050 400 1463
Katso henkilön esittely