Kaverituki päihdehuolissa -intensiiviverkkokurssi

Kuvassa nuoria kaulakkain.

Nuorisoalan ammattilaisille suunnattu, uudenlainen kouluttautumismahdollisuus ehkäisevän päihdetyön osaamisen vahvistamiseksi!

Toukokuussa alkaa neljän viikon mittainen Kaverituki päihdehuolissa -intensiiviverkkokurssi, jossa tarkastellaan nuorten kaverisuhteiden merkitystä ehkäisevän päihdetyön näkökulmasta ja otetaan katsaus ajankohtaisiin trendeihin. Kurssilla pohdimme ammattilaisen roolia, kun nuori on huolissaan kaveristaan. Miten nuorisotyöntekijä voi ohjata nuoria hakemaan apua oikea-aikaisesti ja puhumaan aikuisille huolta herättävistä asioista? Kurssilta saat myös työkaluja, joiden avulla voi keskustella nuorten ryhmien kanssa kaverituen merkityksestä huolitilanteissa sekä toimintatavoista erilaisissa päihdetilanteissa. 

  1. viikon teemana on Nuorten ajankohtaiset trendit
  2. viikon teemana on Turvallinen aikuinen ja luottamuksen rakentaminen
  3. viikon teemana on Nuoren huolen vastaanotto
  4. viikon teemana on Kaverituki päihdehuolissa -työkalut ja materiaalit nuorisotyön toimintaympäristöissä


Kyseessä on EHYT ry:n nuorisoalan osaamiskeskuksen uudesta verkkokurssista, jossa voit opiskella itsellesi sopivalla aikataululla, mutta samalla jakaen ajatuksia muiden nuorisoalan ammattilaisten kanssa! Kurssilla on myös mukana EHYT ry:n Nuorisoalan osaamiskeskustoiminnasta ehkäisevän päihdetyön asiantuntija Niina Himanka. Kurssin tueksi on myös saatavilla nuorille suunnatut Kaverituki päihdehuolissa -materiaalit, joita voi ladata tai tilata EHYTin verkkokaupasta.  Jokaiselle kurssin loppuun asti suorittaneelle lähetämme maksutta Kaverituki päihdehuolissa -materiaalipaketin.

Intensiiviverkkokurssin kesto on 4 viikkoa ja ensimmäisen viikon tehtävät aukeavat 24.5.2023. Tehtävien viimeinen palautuspäivä on 28.6.2023. Kurssin oppimistyön määrä on arviolta noin 2h/viikko.

Tähän kurssiin liittyen järjestetään myös erillinen infotilaisuus. Lisätietoja infotilaisuudesta (linkki).

Rekisteröidy mukaan verkkokurssille: https://ehytkouluttaa.fi/enrol/index.php?id=99

Kurssi toteutetaan ehytkouluttaa.fi -kurssialustalla ja kurssin tarkemmat tiedot toimitetaan ilmoittautuneilla sähköpostitse. Kurssi on maksuton. Kurssin suorittaneille myönnetään Open Badge -osaamistodistus sekä lähetetään postitse Kaverituki päihdehuolissa -materiaalipaketti.

Lisätietoja:

Niina Himanka.

Himanka Niina

Ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 050 549 8714
Katso henkilön esittely