Kaikkien kaupunki -kampanjan näyttely

Ihminen katsoo ohiajavaa liikennettä kaupungilla.

Päihtyneiden ihmisten pelkääminen julkisissa tiloissa on Suomessa yleisempää kuin muissa maissa. Monia häiritsee myös päihteiden käytön aiheuttama roskaaminen, muu epäsiisteys ja meteli.

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston, EPT-verkoston, Kaikkien kaupunki -kampanjan tavoitteena on nostaa esiin päihteiden käyttöön, kaupunkiviihtyvyyteen ja -turvallisuuteen liittyviä teemoja ja ratkaisumalleja. Kampanjassa muistutetaan, että harva viettää kadulla aikaa päihtyneenä huvikseen.

Kampanja tuo Kauppakeskus Valkeaan, Oulun pääkirjastoon ja Asiakaspalvelu 10:iin julisteita, jossa muistutetaan siitä, että jokaisella on oikeus viihtyä kaupungilla sekä tuntea olonsa turvalliseksi. Oikeus on sekä kaupungilla asioivilla, että niillä, jotka hakevat lepopaikkaa, lämpöä tai kontakteja tuttujen kanssa. Kaikkien kaupunki -kampanjan teeman ja ulkoasun tueksi on haastateltu Oulun Katuklinikan asiakkaita. Heiltä kampanjatiimi on saanut arvokkaita ajatuksia turvallisuudentunteesta, syrjinnästä ja yhteenkuuluvuudesta.

Kampanjan on toteuttanut EPT-verkosto yhdessä yhteistyökumppaneiden ja mainostoimisto 358:n kanssa.
Lue lisää kampanjan teemoista.

Osallistu valokuvahaasteeseen ja näyttely Asiakaspalvelu Oulu 10:ssä, lue lisää aiheesta!

Lisätietoja:

Riikka Perälä

Perälä Riikka

Asiantuntija (toimivapaalla) 040 451 4199
Katso henkilön esittely