Taitolaji-koulutus

Jokaisen on syytä silloin tällöin pysähtyä tarkkailemaan alkoholinkäyttöään. Alkoholi voi aiheuttaa ongelmia kohtuullisestikin käytettynä, joten omat juomistavat on syytä päivittää ja muuttaa niitä tarvittaessa.

Miehet ottavat kuvaa laiturilla. Taustalla aurinko laskee.
Kuva: Jukka Rapo / EHYT ry

Taitolaji-toiminta tukee aikuisten alkoholinkäytön hallintaa ja vähentää käytöstä aiheutuvia haittoja. Toiminta perustuu ratkaisu- ja voimavarakeskeiseen lähestymistapaan, jossa luotetaan ihmisten kykyihin ratkaista ongelmiaan sekä muuttaa käyttäytymistään.

Matalan kynnyksen Cafe Taitolaji –tilaisuudet on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat vähentää alkoholinkäyttöään. Tilaisuuksien teemat muotoutuvat osallistujien tarpeiden ja toiveiden mukaan. Joinakin iltoina keskustelun alustajana saattaa ohjaajan ohella olla myös muita päihdetyön ammattilaisia. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille asiasta kiinnostuneille, eikä ennakkoilmoittautuminen ole välttämätöntä. Tapahtumiin voi osallistua myös nimettömänä.

Katso kaikki tulevat Taitolaji-tapaamiset tapahtumakalenterista.

Täältä löydät apua:

Jos sinulla on akuutti huoli omasta tai läheisesi päihteidenkäytöstä, soita anonyymiin ja ilmaiseen Päihdeneuvontaamme. Sinua kuuntelee ammattilainen vuoden jokaisena päivänä, vuorokauden ympäri.

Lue myös, kuinka voit itse vähentää alkoholinkäyttöäsi!