Selvis-oppitunnit toisen asteen oppilaitoksille

Kouluttaja pitämässä SELVIS-oppituntia
Kuva: Markku Juusola

Selkokielinen päihdekasvatusmenetelmä SELVIS on kehitetty yhdessä ammatillisten erityisoppilaitosten TELMA-ryhmien kanssa. SELVIS-oppitunnit on suunnattu kehitysvammaisille toisen asteen ryhmille sekä yläkoulujen ryhmille. Oppitunneilla käsitellään alkoholia ja tupakkaa kohderyhmälle sopivalla tavalla, hyödyntäen sarjakuvaa ja videota keskusteltaessa yhdessä päihteistä. SELVIS-oppituntien kesto voidaan sopia ryhmän tarpeisiin ja päivärytmiin sopivaksi.

Kenelle?

Kehitysvammaisille toisen asteen opiskelijoille. Tarjolla oppitunnit myös yläkoulujen ryhmille, lue lisää täältä. Oppitunteja voidaan soveltuvin osin hyödyntää myös muissa erityisryhmissä sekä selkokieltä tarvitsevien opiskelijoiden ryhmissä. 

Kehitysvammaisten parissa työskenteleville ammattilaisille on myös tarjolla itsenäisesti suoritettava Päihteet puheeksi selkokielellä -verkkokurssi.

Mitä?

Oppitunneilla käsitellään alkoholia ja tupakkaa kohderyhmälle sopivalla tavalla, hyödyntäen sarjakuvaa ja videota keskusteltaessa yhdessä päihteistä. Selkokieliset SELVIS-päihdekasvatusoppitunnit on kehitetty ammatillisten erityisoppilaitosten TELMA-ryhmien kanssa.

Miksi?

Kaikilla on oikeus saada ymmärrettävää tietoa päihteistä ja pelaamisesta, myös kehitysvammaisilla nuorilla. SELVIS huomioi kehitysvammaisten nuorten kognitiiviset haasteet sekä heidän erityiskysymyksensä päihteisiin ja pelaamiseen liittyen.

Miten?

Oppitunnit tupakasta ja alkoholista 

SELVIS-oppitunteja on tarjolla yhteensä neljä, kaksi alkoholista (osa 1 ja 2) ja kaksi tupakasta (osa 1 ja 2). Oppituntien kesto voidaan sopia ryhmän tarpeisiin ja päivärytmiin sopivaksi. Yleensä yhden oppitunnin kesto on noin 45 min – 1,5 h, mutta aikataulu sovitaan aina ryhmäkohtaisesti. Oppitunnit pitää EHYT ry:n kouluttaja, joka osaa huomioida ryhmän tarpeita sekä käyttää selkokieltä koulutuksessaan. 

Hinnat 

1 koulutuspäivä SELVIS-oppitunteja300 € / päivä
Yli 3 koulutuspäivää SELVIS-oppitunteja240 € / päivä
Hinta sisältää yhden kouluttajan pitämät oppitunnit ja matkakulut.
Yksi koulutuspäivä voi sisältää useamman oppitunnin sekä ryhmän. 
Päihteet puheeksi selkokielellä -verkkokurssi ammattilaisilleIlmainen, lue lisää täältä

Tilaukset

Ohjeet tilaajalle

Peruutusehdot