Intensiiviverkkokurssit

Tältä sivulta löydät tietoa nuorisoalan osaamiskeskustoiminnan maksuttomista ja kaikille avoimista intensiiviverkkokursseista.

Ihminen tekee täitä kannettavalla tietokoneella ulkona.

Mitä?

EHYT ry:n nuorisoalan osaamiskeskustoiminta tarjoaa tietyin väliajoin nuorisoalan ammattilaisille maksuttomia intensiiviverkkokursseja ehkäisevän päihdetyön tueksi. Kursseille ilmoittaudutaan etukäteen, jonka jälkeen ilmoittautuneille tiedotetaan sivustolle rekisteröitymisestä ja käyttäjätunnuksen luomisesta. Verkkokurssit toteutetaan Moodle-verkko-oppimisalustalla, ja ne on mahdollista suorittaa joustavasti kurssille määritetyn suoritusajan puitteissa oman aikataulun mukaisesti.

Seuraavat intensiivikurssit avautuvat toukokuussa 2023, teemoista Nuorten kulttuuri ja päihteet sekä Kaverituki päihdehuolissa. Kurssit tulevat olemaan auki kesäkuun loppupuolelle saakka. Molemmilla kursseilla osaamiskeskustoiminnan asiantuntijat ovat mukana kannustamassa ja käymässä keskustelua teemoista osallistujien kanssa.

Kenelle?

Verkkokurssit ovat kaikille avoimia. Verkkokurssialustalta löydät myös muiden EHYT ry:n hankkeiden tuottamia verkkokursseja, joille on mahdollista osallistua.

Hinta

Kaikki verkkokurssit ovat maksuttomia.

Tulevat kurssit:

KAVERITUKI PÄIHDEHUOLISSA (24.5.2023 alkaen)

Kurssilla tarkastellaan nuorten kaverisuhteiden merkitystä ehkäisevän päihdetyön näkökulmasta ja otetaan katsaus ajankohtaisiin trendeihin. Kurssilla pohdimme ammattilaisen roolia, kun nuori on huolissaan kaveristaan. Miten nuorisotyöntekijä voi ohjata nuoria hakemaan apua oikea-aikaisesti ja puhumaan aikuisille huolta herättävistä asioista? Kurssi vaatii rekisteröitymisen verkkokurssialustalle.

Kurssi on avoinna ja opiskeluaikaa on 28.6.2023 asti. Löydät kurssin osoitteesta: ehytkouluttaa.fi

NUORTEN KULTTUURI JA PÄIHTEET (24.5.2023 alkaen)

Kurssilla tarkastellaan EHYT ry:n vuodesta 2016 lähtien toteuttaman Nuorten kulttuuri ja päihteet -selvityksen tuloksia nuorisotyön näkökulmasta. Kurssilla pohdimme nuorten päihdeilmiöitä ja niiden näyttäytymistä nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille. Mitkä asiat ovat nuorten mielestä trendikkäitä ja mitkä eivät? Miksi nuoret käyttävät tai eivät käytä päihteitä?

LISÄTIETOJA JA ILMOITTAUTUMINEN

Lisätietoja verkkokursseista

Niina Himanka.

Himanka Niina

Ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 050 549 8714
Katso henkilön esittely
Mika Piipponen

Piipponen Mika

Ehkäisevän päihdetyön asiantuntija 050 400 1463
Katso henkilön esittely