Olet täällä

Korkeakoulut

Rohkaisemme keskustelemaan päihteistä korkeakouluyhteisöissä. Haluamme tukea opiskelijoiden kykyä tehdä hyvinvointiin ja päihteiden käyttöön liittyviä valintoja. Tarjoamme tähän välineitä niin opiskelijoille itselleen, opiskelijajärjestöille kuin korkeakoulujen henkilökunnalle.
 
PÄIHTEET KORKEAKOULUSSA
RYHMÄILMIÖ

Päihteet korkeakoulussa

Koulutuspaketti

Korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu diasarja on vapaasti muokattavissa omia tarpeita vastaavaksi. Huomaa, että diasarjassa on muistiinpanot ohjaamisen tueksi. Ryhmäkeskusteluista voi itse valita mitä ohjaa. Suosittelemme käyttämään muita aiheeseen liittyviä materiaaleja esityksen tukena. 

> Lataa diaesitys (2,8Mt)

Bileopas vinkkejä opiskelijatapahtumia järjestäville

Kun tapahtumat on suunniteltu hyvin, ne ovat turvalliset, ottavat kaikki huomioon ja tarjoavat mukavia muistoja. Tämä checklist toimii muistiapuna opiskelijatapahtumien järjestäjille.

> Lataa Bileopas – vinkkejä opiskelijatapahtumia järjestäville (1,3Mt)

10 kysymystä sosiaalisesta vastuusta ja alkoholista

10 kysymystä sosiaalisesta vastuusta ja alkoholista ei ole tieteellinen testi, vaan tarkoituksena on herättää pohtimaan ja keskustelemaan alkoholinkäyttöön liittyvästä sosiaalisesta puolesta. Onko lähiympäristö runsaaseen alkoholinkäyttöön rohkaiseva? Onko humalahakuinen juominen aiheuttanut päänvaivaa? Juhliminen on yksi yhteishengen ja yhteisöllisyyden muodostaja. Kysymysten avulla on tarkoitus tarkastella oman alkoholinkäytön ja läheisten ihmisten välistä arvo– ja asennemaailmaa.

10 kysymystä sosiaalisesta vastuusta ja alkoholista (312Kt)

10 personliga frågor om socialt ansvar och alkohol (800Kt)

Ryyppäämällä ryhmäksi? 2. uudistettu painos

Alkoholi on sosiaalinen olento. Nuorten juomatavat ovat erilaisia, koska juomalla ritualisoidaan erilaisia sosiaalisia tapoja, ihanteita ja maailmankuvia.Tämä raportti on tutkimus 48 eri opiskelijaryhmän juomisesta ja juomisessa vaikuttavista sosiaalisista, kulttuurisista ja moraalisista tekijöistä. EHYT ry 2012, 171 s.

Hinta 3,50 euroa/kpl.Tilauslomakkeeseen

Kirjan pdf-tiedoston voi ladata tästä: Kirjan pdf (1,08Mt)
 


Ryhmäilmiö

Ryhmäilmiö auttaa rakentamaan toimivia ryhmiä ja hyviä keskusteluja

Hyvä ryhmähenki ja vahva yhteisö lisäävät hyvinvointia oppilaitoksessa. Ryhmäilmiö-koulutuksessa ehkäisevää päihdetyötä lähestytään ryhmäytymisen ja yhteisöllisyyden näkökulmasta. Koulutus tarjoaa työkaluja ryhmien ohjaamiseen sekä hyvän ryhmähengen luomiseen ja ylläpitämiseen.

Ryhmäilmiö-koulutus on kahden tunnin mittainen kokonaisuus, jossa perehdytään keinoihin luoda toimivia  nuorten ryhmiä. Koulutuksessa käydään läpi mm. ryhmän vaiheita, ryhmässä tapahtuvia ilmiöitä, käytännön harjoitteita sekä hyviä vinkkejä erilaisiin ryhmätilanteisiin. Oman lukunsa koulutuksessa ja Ryhmäilmiö-kirjassa saavat myös erilaiset hyvinvointiin liittyvät teemat, joiden käsittelyyn Ryhmäilmiö-materiaali tarjoaa oivia vinkkejä.

Ryhmäilmiö-koulutus on suunnattu kaikille nuorten ryhmiä ohjaaville. Korkeakouluissa koulutuksesta hyötyvät esimerkiksi opiskelija- ja opettajatuutorit. Koulutuksen käyneet saavat Ryhmäilmiö-käsikirjan. Koulutuksen kesto on 2 h.

Hinta: 300€ / 2 h koulutus (sis. Ryhmäilmiö-käsikirjat osallistujille ja kouluttajan matkakulut)

Koulutustilaukset ja lisätietoa: koulutukset(a)ehyt.fi


Yhteydenotot:
Sarianna Palmroos
koulutussuunnittelija
sarianna.palmroos(a)ehyt.fi
050 524 9909