Olet täällä

Viihtyisään baariin palataan aina uudelleen

24.05.2018
Jes. Terassit ovat auki, aurinko paistaa ja lomakausi on alkanut. Ihmiset nauttivat alkoholia. Kuka enemmän, kuka vähän vielä enemmän.

On sekä ravintolan että asiakkaan etu, että asiakas ei humallu liikaa illan aikana. Alkoholinkulutusta on helppo seurata. Nyt vielä OttoMitta ravintolassa -kampanja ja sen uudet aineistot antavat puhtia siihen.

Tampereella toistakymmentä anniskelupaikkaa tuli mukaan kampanjaan, mukana on mm. Klubi, Paapan kapakka, Club Tunneli ja Cafe Europa. Tällä viikolla vapaaehtoiset liimailivat ravintoloiden vessan peileihin ja oviin tarroja:

  • Näytät tosi upealta – näytä aamullakin!
  • Olet loistavaa seuraa – ole sitä koko ilta! tarkkaile alkoholinkäyttöäsi ja lataa puhelimeesi ottomitta -sovellus #ottomitta

 

 

Vastaanotto oli innostavaa: ” Saa laittaa meirän veskeihin”. ” Hianoo kun on huumoria tässä viestissä”. Vain yksi baari ei edes ottanut tarroja vastaan. Viikon päästä on tarkoitus mennä katsomaan tarrojen kuntoa ja kysymään kokemuksia sekä asiakkailta että työntekijöiltä ja vuoropäälliköiltä.

Ehkäisevän päihdetyön lain yksi painopisteistä on, että haittojen ehkäisyyn panostetaan lähiyhteisössä. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry haluaa tehdä yhteistyötä kuntatoimijoiden ja elinkeinoelämän kanssa: tästä OttoMitta-kampanja on yksi esimerkki.

Lisätietoa ja materiaalin tilaukset:
p. 044 0559920
anne.mikkola@ehyt.fi

 www.ehyt.fi/ottomitta-ravintolassa

Ottomitta_ravintolassa

 

Avainsanat: 
ottomitta alkoholi
 
Anne Mikkola
Aluekoordinaattori, EHYT ry
X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
6 + 1 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.