Olet täällä

Tampereen kaupunginvaltuusto nosti maljan Tipattomalle tammikuulle

25.01.2017
Valtuutetut viihtyivät Tipattoman drinkkitilaisuudessa, joka järjestettiin maanantaina 23.tammikuuta.

Tarjoilijaopiskelijat Tredusta tarjoilivat tilaisuudessa alkoholittomia drinkkejä, jotka he olivat itse suunnitelleet. Me järjestäjät eli ehkäisevän päihdetyön verkosto EHKÄPÄ,  olimme kuin vanhoja tuttuja päättäjien kanssa, sillä tapahtuma järjestettiin toista kertaa. Moni valtuutettu sanoi oikein odottavansa tätä kivaa tilaisuutta, joka pidettiin virastotalolla ennen kaupunginvaltuuston kokousta.

Päättäjille me viestimme, ettei ehkäisevää työtä tarvitse tehdä yksin, vaan järjestöt ovat monessa kohtaa erinomainen kumppani kunnalle täydentäen ja tukien kunnan toimintaa. Lisäksi korostimme, että ehkäisevä päihdetyö on yksi tärkeimmistä terveyden edistämisen peruspilareista ja hyvinvointityö on kunnan tulevaisuudessa yhä merkittävämmässä roolissa.

Keskustelimme valtuutettujen kanssa myös yleisesti Tipattomasta tammikuusta ja sen herättämistä ajatuksista niin yleisellä kuin henkilökohtaisellakin tasolla. Osa myös yllättyi drinkeistä ja iloisesta tunnelmasta, ja saimme hyvää palautetta tekemämme työn tärkeydestä. Juuri ennen kokouksen alkua haastoimme valtuutettuja vahvistamaan ennaltaehkäisevän päihdetyön rakenteita Tampereella – tehkää haittojen vähentämiseksi viisaita poliittisia päätöksiä.

Seonmoro!

Kirjoittajat: EHYTin aluekoordinaattori Anne Mikkola ja TAMKin sosionimiopiskelija Janita Toivo

 
Anne Mikkola
Aluekoordinaattori, EHYT ry
X
CAPTCHA
Vahvista, että olet oikea käyttäjä, etkä botti
3 + 17 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.